International Awards Blog

Mengenai Anugerah Stevie (in Malay)

Posted by Clara Im on Mon, Jan 06, 2014 @ 03:34 AM

describe the image 

S: Apakah Anugerah Stevie?

J: Anugerah Stevie adalah anugerah perniagaan yang ulung di dunia. Matlamat Anugerah Stevie adalah untuk mengiktirafkan pencapaian di tempat kerja di seluruh dunia.

 

S: Berapa banyakkah persaingan Anugerah Stevie diadakan? 

J: Kini terdapat lima persaingan Anugerah Stevie. Anugerah Stevie Asia Pasifik adalah terbaharu. Yang lain adalah Anugerah Perniagaan Antarabangsa, Anugerah Perniagaan AmerikaAnugerah Stevie untuk Wanita dalam Perniagaan, dan Anugerah Stevie untuk Jualan & Perkhidmatan Pelanggan.
   Anugerah Stevie Asia Pasifik adalah terbuka kepada semua organisasi di 22 negara di wilayah Asia Pasifik.
   Anugerah Perniagaan Antarabangsa adalah terbuka kepada semua organisasi di seluruh dunia.
   Anugerah Perniagaan Amerika adalah terbuka kepada organisasi Amerika dan syarikat-syarikat asing dengan operasi di A.S.
   Anugerah Stevie untuk Wanita dalam Perniagaan adalah terbuka kepada semua wanita eksekutif dan usahawan, dan organisasi yang mereka uruskan, di seluruh dunia.
   Anugerah Stevie untuk Jualan & Perkhidmatan Pelanggan adalah terbuka kepada semua organisasi di seluruh dunia.

 APSA Malay

S: Apakah Anugerah Stevie Asia Pasifik? (www.Asia.StevieAwards.com)
J: Ditubuhkan dalam tahun 2013, Anugerah Stevie Asia Pasifik adalah program Anugerah Stevie yang terbaharu. Semua organisasi dan individu di 22 negara di wilayah Asia Pasifik boleh menyerahkan kemasukan.

 

S: Siapakah penaja?
J: Penganjur adalah organisasi Anugerah Stevie di pinggir bandar Washington, D.C., A.S.   Penaja termasuk penerbit dan pemasar niaga ke niaga terkemuka. Klik di sini  untuk mempelajari mengenai penaja dan rakan kongsi kami.

 

S: Berapa lamakah Anugerah Stevie telah wujud? 
J: Anugerah Stevie ditubuhkan dalam tahun 2002.

 

S: Apakah kategori Anugerah Stevie Asia Pasifik?
J: Terdapat 18 kategori dalam Anugerah Stevie Asia Pasifik.  Untuk senarai kategori, klik di sini.

 

S: Apakah pemenang akan terima? 
J: Pemenang Anugerah Stevie Besar akan menerima piala Anugerah Stevie Besar dan penggunaan eksklusif logo pemenang Anugerah Stevie Besar yang khas.  Pemenang Anugerah Stevie Emas akan menerima piala Anugerah Stevie Emas dan penggunaan eksklusif logo pemenang Anugerah Stevie Emas yang khas. Pemenang Anugerah Stevie Perak dan Gangsa akan menerima pingat Anugerah Stevie Perak atau Gangsa, penggunaan eksklusif logo pemenang Anugerah Stevie Perak atau Gangsa yang khas, dan pilihan untuk membeli piala pilihan Anugerah Stevie Perak atau Gangsa mereka.  Untuk membelajari lebih lanjut mengenai piala Anugerah Stevie, klik di sini.

 

S: Di manakah saya boleh memperoleh senarai pemenang lepas?
J: Edisi 2014 Anugerah Stevie Asia Pasifik akan menjadi pertama.  Anda akan mendapati senarai pemenang lepas dalam program Anugerah Stevie lain kami di laman web masing-masing mereka.  Contohnya, Anugerah Stevie dalam Anugerah Perniagaan Antarabangsa 2012 disenaraikan di sini.