Panggilan Penyertaan Anugerah Stevie® Asia Pasifik Tahunan Kali Kelapan

Posted by Clara Im on Mon, Nov 02, 2020 @ 01:35 AM

Anugerah Stevie® telah menerbitkan panggilan untuk penyertaan bagi Anugerah Stevie Asia Pasifik 2021 (tahunan kali kelapan), satu-satunya program anugerah perniagaan untuk mengiktiraf inovasi dalam perniagaan di seluruh rantau Asia Pasifik.

 

47991141393_2b674462e9_c

Tarikh akhir bagi penyertaan awal ialah pada 18hb November 2020. Tarikh akhir bagi penyertaan akhir ialah 3hb Februari, 2021. Walau bagaimanapun, penyertaan lewat akan diterima sehingga 3 Mac dengan bayaran yuran kelewatan. Butiran lengkap mengenai penyertaan boleh didapati di http://Asia.StevieAwards.com.

Anugerah Stevie Asia Pasifik adalah terbuka untuk semua organisasi di 29 buah negara di rantau Asia Pasifik: Besar dan kecil, untuk keuntungan atau bukan untuk keuntungan, awam dan swasta.

Anugerah ini menumpukan usaha untuk mengiktiraf inovasi dalam semua bentuk, di mana jua ia dicapai di tempat kerja. Penyertaan akan diterima dalam lapan bahasa Cina, Inggeris, Indonesia, Jepun, Korea, Melayu, Thai dan Vietnam dalam kumpulan kategori anugerah yang berikut:

 • Anugerah Laporan Tahunan & Anugerah Penerbitan Lain
 • Anugerah Syarikat/Organisasi
 • Anugerah Komunikasi Korporat, Perhubungan Pelabur & Perhubungan Awam
 • Anugerah Perkhidmatan Pelanggan
 • Anugerah Sumber Manusia
 • Anugerah Teknologi Maklumat
 • Anugerah Pengurusan
 • Anugerah Marketing
 • Anugerah Produk Baru
 • Anugerah Video
 • Anugerah Laman Web dan Anugerah Aplikasi Telefon Pintar dan Tablet
  …dan banyak lagi

Kumpulan kategori baru untuk tahun 2021 merangkumi Kategori Pencapaian untuk mengiktiraf pencapaian yang unik dan inovatif yang pelbagai jenis di tempat kerja, dan Kategori Respon terhadap COVID-19 yang diwujudkan untuk menghargai sumbangan individu, kumpulan, dan organisasi yang telah bekerja keras dengan beraninya selama beberapa bulan kebelakangan demi memastikan kita semua selamat, sihat, tetap mampu bekerja, dan sedia maklum .

Para pemenang Anugerah Stevie Asia Pasifik akan diumumkan pada 8hb April. Para pemenang akan diraikan dan diberi anugerah di bankuet gala pada 28hb Mei (mengikut garis panduan keselamatan yang dibenarkan) di Hanoi, Vietnam.

Sekumpulan besar profesional dari serata rantau akan mengambil bahagian dalam proses penghakiman untuk menentukan para pemenang Stevie.

Beberapa organisasi yang paling inovatif di rantau Asia Pasifik telah memenangi Asia-Pacific Stevie Awards dalam lima tahun terakhir termasuk ABS-CBN Global, Cisco Systems, Delta Air Lines, Dentsu, DHL Express International (Thailand) Ltd., EventsAIR, Freelancer. com, Google, Great Eagle Holdings, Globe Telecom, HLC Group, Lembaga Pelancongan Hong Kong, HP Inc., KEB HANA Bank, KEPCO, KT, MSLGROUP China, Ooredoo, PT Petrokimia Gresik, Seoul Metropolitan Government, Singapore Power, SM Supermalls, Sony, Strategic Public Relations Group Limited, Telkom Indonesia, VNPT Vinaphone Corporation, Viettel, Xiaomi, dan banyak lagi.

Trofi Anugerah Stevie, dibuat oleh syarikat yang menghasilkan anugerah Emmy dan anugerah besar peringkat antarabangsa yang lain, ialah hadiah paling didambakan di seluruh dunia. Nama Stevie diambil daripada perkataan Stephen yang berasal daripada bahasa Greek yang bermaksud "yang dimahkotakan."

 

Perihal Anugerah Stevie
Anugerah Stevie diberikan dalam lapan buah program: Anugerah Stevie Asia Pasifik, Anugerah Stevie Jerman, The American Business Awards®, The International Business Awards®, Anugerah Stevie untuk Wanita dalam Perniagaan, Anugerah Stevie untuk Majikan Cemerlang dan Anugerah Stevie untuk Perkhidmatan Jualan & Pelanggan dan terbaru, Anugerah Stevie Timur Tengah Dan Afrika Utara. Pertandingan Anugerah Stevie menerima lebih 12,000 pencalonan setiap tahun daripada organisasi di lebih 70 buah negara. Memberikan penghargaan kepada semua jenis dan saiz organisasi dan insan-insan di belakangnya, anugerah Stevie mengiktiraf prestasi luar biasa di tempat kerja di seluruh dunia. Ketahui lebih lanjut mengenai Anugerah Stevie di www.StevieAwards.com.

- Stevie®, Anugerah Perniagaan Amerika® dan Anugerah Perniagaan Antarabangsa® adalah tanda perdagangan berdaftar Stevie Awards, Inc.

- Penaja dan rakan kongsi Anugerah Stevie Asia Pasifik 2021 termasuklah majalah adobo dan PR Newswire Asia.

Topics: Asia-Pacific Stevie Awards, Anugerah Stevie Asia Pasifik