<img src="//trc.taboola.com/1193654/log/3/unip?en=page_view" width="0" height="0" style="display:none">

International Awards Blog

Anugerah Stevie® Asia Pasifik Tahunan Kali Keenam Menerbitkan Panggilan untuk Penyertaan

Posted by Clara Im on Tue, Nov 13, 2018 @ 10:22 PM

Anugerah Stevie® telah menerbitkan panggilan untuk penyertaan bagi Anugerah Stevie Asia Pasifik (tahunan kali keenam), satu-satunya program anugerah perniagaan untuk mengiktiraf inovasi dalam perniagaan di seluruh rantau Asia Pasifik.

Tarikh akhir bagi penyertaan awal ialah 28 November. Tarikh akhir bagi penyertaan akhir ialah 30 Januari 2019. Walau bagaimanapun, penyertaan lewat akan diterima sehingga 8 Mac dengan bayaran yuran kelewatan. Butiran lengkap mengenai penyertaan boleh didapati di http://Asia.StevieAwards.com.

Anugerah Stevie Asia Pasifik adalah terbuka untuk semua organisasi di 29 buah negara di rantau Asia Pasifik: Besar dan kecil, untuk keuntungan atau bukan untuk keuntungan, awam dan swasta. Tujuh buah negara yang layak untuk menghantar pencalonan ke Anugerah Stevie Asia Pasifik 2019 telah ditambah iaitu: Bangladesh, Bhutan, India, Maldives, Nepal, Pakistan, dan Sri Lanka.

APSA 10

Anugerah ini menumpukan usaha untuk mengiktiraf inovasi dalam semua bentuk, di mana jua ia dicapai di tempat kerja. Penyertaan akan diterima dalam lapan bahasa – Cina, Inggeris, Indonesia, Jepun, Korea, Melayu, Thai dan Vietnam – dalam kumpulan kategori anugerah yang berikut:

Kategori baharu bagi anugerah yang diperkenalkan untuk tahun 2019 termasuk Syarikat Pemula Paling Inovatif Tahun Ini dan Syarikat Pemula Teknologi Paling Inovatif Tahun Ini. Tiada yuran penyertaan dikenakan untuk kategori-kategori ini.

Para pemenang Anugerah Stevie Asia Pasifik akan diumumkan pada 17 April. Para pemenang akan diraikan dan diberikan anugerah mereka semasa bankuet gala pada 31 Mei di Singapura.

Sekumpulan besar profesional dari serata rantau akan mengambil bahagian dalam proses penghakiman untuk menentukan para pemenang Stevie.

Beberapa organisasi paling inovatif di rantau Asia Pasifik yang telah memenangi Anugerah Stevie Asia Pasifik sepanjang lima tahun yang lalu termasuklah ABS-CBN Corporation, Pusat Penyelidikan Kesihatan Bangkok, Cisco Systems, Delta Air Lines, Dentsu, Freelancer.com, GE Indonesia, Globe Telecom, Hong Kong Tourism Board, Huawei, Maras Group, MetLife Asia Ltd., MSLGROUP China, Ooredoo, PT Petrokimia Gresik, Samsung, Kerajaan Metropolitan Seoul, Singapore Power, Sony, Telkom Indonesia, Xiaomi, dan banyak lagi.

Trofi Anugerah Stevie, dibuat oleh syarikat yang menghasilkan anugerah Emmy dan anugerah besar peringkat antarabangsa yang lain, ialah hadiah paling didambakan di seluruh dunia. Nama Stevie diambil daripada perkataan Stephen yang berasal daripada bahasa Greek yang bermaksud "yang dimahkotakan."

Perihal Anugerah Stevie
Anugerah Stevie diberikan dalam tujuh buah program: Anugerah Stevie Asia Pasifik, Anugerah Stevie Jerman, The American Business Awards®, The International Business Awards®, Anugerah Stevie untuk Wanita dalam Perniagaan, Anugerah Stevie untuk Majikan Cemerlang dan Anugerah Stevie untuk Perkhidmatan Jualan & Pelanggan. Pertandingan Anugerah Stevie menerima lebih 10,000 pencalonan setiap tahun daripada organisasi di lebih 70 buah negara. Memberikan penghargaan kepada semua jenis dan saiz organisasi dan insan-insan di belakangnya, anugerah Stevie mengiktiraf prestasi luar biasa di tempat kerja di seluruh dunia. Ketahui lebih lanjut mengenai Anugerah Stevie di www.StevieAwards.com.

Stevie®, The American Business Awards® dan The International Business Awards® ialah tanda dagangan berdaftar bagi Stevie Awards, Inc.

Topics: business awards, stevie awards, The Stevie Awards, Asia-Pacific Stevie Awards, Anugerah Stevie, Anugerah Stevie Asia Pasifik

Panggilan Penyertaan Telah Dikeluarkan untuk Anugerah Perniagaan Antarabangsa Keempat Belas

Posted by Clara Im on Wed, Apr 26, 2017 @ 03:09 AM

Anugerah Stevie® telah mengeluarkan panggilan penyertaan untuk Anugerah Perniagaan Antarabangsa, kali ke-14, pertandingan anugerah perniagaan yang ulung di dunia, yang menarik pencalonan dari organisasi di lebih 60 negara dan wilayah setiap tahun. 

Kesemua individu dan organisasi seluruh dunia -- awam dan swasta, untuk-keuntungan dan bukan-keuntungan, kecil dan besar -- boleh menghantar pencalonan untuk Anugerah Perniagaan Antarabangsa. Tarikh akhir penyertaan adalah 10 Mei, dan penyertaan lewat akan diterima menerusi 14 Jun dengan bayaran yuran kelewatan. Maklumat penyertaan boleh didapati di www.StevieAwards.com/IBA.

REVIEW THE ENTRY KIT HERE.

IBA 2016 big group.jpgPanel kehakiman antarabangsa yang terdiri dari lebih 150 eksekutif akan menentukan pemenang Anugerah Stevie. Keputusan akan diumumkan pada 10 Ogos. Pemenang Anugerah Stevie akan diberikan anugerah mereka dalam sebuah bankuet gala di W Hotel di Barcelona, Sepanyol pada 21 Oktober.

Anugerah Perniagaan Antarabangsa mengiktiraf pencapaian dalam setiap aspek di tempat kerja. Kategori yang termasuk adalah:

Pemenang Anugerah Emas, Perak dan Gangsa Stevie pada APA 2016 termasuklah ABS-CBN Corporation (Filipina), BSES Yamuna Power Limited (India), Clickky (Ukraine), Kumpulan Dogus (Turki), Pusat Statistik Dubai (Emiriah Arab Bersatu), Forter (AS), Foundation Telefónica  (Sepanyol), Freelancer.com (Australia), Itaú Unibanco Holding S.A.  (Brazil), Syarikat Bahan Api Nuklear KEPCO (Korea Selatan), Mondelez International (United Kingdom), Ooredoo (Qatar), PJSC Aeroflot - Syarikat Penerbangan  (Rusia), Polystar  (Sweden), PRIZM (Hong Kong), QLess, Inc. (AS), RheinBrücke IT Consulting (Jerman), Roshan (Afghanistan), SABC Pension Fund (Afrika Selatan), SUNNY SIDE UP, Inc. (Jepun), Telkom Indonesia (Indonesia) dan TELUS International (Kanada), antara lainnya.

Mengenai Anugerah Stevie
Stevie Awards diberikan dalam tujuh program: Anugerah Stevie Asia Pasifik, Anugerah Stevie Jerman, Anugerah Perniagaan Amerika, Anugerah Perniagaan Antarabangsa, Anugerah Stevie untuk Wanita dalam Perniagaan, Anugerah Stevie untuk Jualan & Khidmat Pelanggan dan Anugerah Stevie untuk Kakitangan Cemerlang. Pertandingan Anugerah Stevie menerima lebih dari 10,000 penyertaan setiap tahun dari organisasi di lebih 60 buah negara. Anugerah Stevie mengiktiraf prestasi cemerlang di tempat kerja di seluruh dunia bagi menghargai pelbagai jenis dan saiz organisasi serta individu di belakangnya.  Ketahui lebih lanjut mengenai Anugerah Stevie di http://www.StevieAwards.com.

Topics: The Stevie Awards, The International Business Awards, Anugerah Stevie, Anugerah Perniagaan Antarabangsa

Tarikh akhir Anugerah Stevie Asia Pasifik ini di lanjutkan sehingga 6 April 2016

Posted by Clara Im on Fri, Mar 25, 2016 @ 12:58 AM

Anugerah Stevie®, adalah penganjur dari Anugerah Stevie Asia Pasifik, mengumumkan bahawa kemasukan tarikh akhir bagi pertandingan tahun ketiga telah dilanjutkan kepada 6 April 2016. Tiada yuran lewat tambahan akan dikenakan. Penyertaan yang dihantar sehingga 6 April tidak akan menjadi kekurangan dalam proses penghakiman. Butiran kemasukan yang lengkap boleh didapati di http://Asia.StevieAwards.com

APSA-smiling-group-2015.gifAnugerah Stevie Asia Pasifik adalah terbuka kepada semua organisasi di 22 negara di rantau Asia Pasifik. Kategori yang telah direka semula untuk memberi tumpuan untuk mengiktiraf inovasi dalam semua bentuk,tidak mengira di mana atau bagaimanapun ia dicapai di tempat kerja. Pencalonan akan diterima dan dinilai dalam tujuh bahasa - Bahasa Cina, Bahasa Inggeris, Indonesia,

Jepun, Korea, Melayu dan Thai - dalam kategori kumpulan berikut:

Berdasarkan pencalonan yang akan dijalankan oleh lebih 100 eksekutif di seluruh dunia pada April ini. Pemenang Anugerah Stevie Emas, Perak dan Gangsa akan diumumkan pada 20 April 2016. Pemenang akan disambut di jamuan gala pada 27 Mei di Sydney, Australia. Beberapa syarikat yang paling terkenal di rantau Asia Pasifik telah memenangi Anugerah Stevie Asia Pasifik ini dalam tempoh dua tahun yang lalu termasuk Cisco Systems, Crocs Singapura, Delta Airlines, DHL Express, Ford China, Globe Telecom, MetLife Asia Ltd., Sony, dan SYSPRO Software, dan lain-lain.

 

Mengenai Anugerah Stevie

Anugerah Stevie terdiri daripada enam program: Anugerah Perdagangan Amerika Syarikat, Anugerah Stevie Jerman, Anugerah Perniagaan Antarabangsa, Anugerah Stevie Peniaga Wanita, Anugerah Stevie bagi Pemasaran & Perkhidmatan Pelanggan dan Anugerah Stevie Asia Pasifik. Program ketujuh, Anugerah Stevie Majikan, akan dibuka pada musim bunga ini. Ia menghormati pelbagai jenis dan saiz organisasi dan orang-orang di belakang mereka, Anugerah Stevie mengiktiraf prestasi cemerlang di tempat kerja di seluruh dunia. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Anugerah Stevie sila lawat di http://www.StevieAwards.com, dan ikut Anugerah Stevie di Twitter @TheStevieAwards.

Topics: The Stevie Awards, Asia-Pacific Stevie Awards, Anugerah Stevie, Anugerah Stevie Asia Pasifik

Subscribe to Email Updates

Recent Posts

Posts by Topic

see all

Follow Me